adevarata istorie a romanilor din toate timpurile.Dacii Romei erau dacoromani. Monoteismul mondial :40.000 de ani cu Zamolxe din Carpati si 2.000 de ani cu IIsus din Nazaret.

sâmbătă, 22 decembrie 2007

PATRIARHATUL DIN CONSTANTINOPOL.

Originea patriarhatului si comunitatii crestine din Constantinopol se gaseste deja la inceputul secolului al II-lea, perioada ce corespunde cu scrierea cartii Apocalipsei de catre apostolul Ioan(anul 107 d.C.).
De notat ca in anul 70 d.C. adica cu doar 37 de ani inainte de scrierea Apocalipsei s-a indeplinit profetia lui Isus Cristos privind distrugerea Ierusalimului.
Cartea Apocalipsei este fara indoiala cel mai important document religios crestin in favoarea poporului roman,pentru ca in acest document se mentioneaza cele sapte cetati din zona sud de Constantinopol,adica:Efes,Smirna,Laodicea,Pergam,Tiatira,Sardi,Filadelfia.Acesta explica de ce apostolul Ioan era cunoscatorul tuturor acestor cetati si comunitati de crestini ,fondate impreuna cu ceilalti apostoli ai lui Isus Cristos,indicand atat prezenta cat si permanenta lui in zonele Romaniei crestine.
In acest fel Patriarhatul din Constantinopol devine lumina si indrumare pentru toti crestinii pentru o perioada istorica de 1000 de ani,timp in care s-a mentinut unitatea crestinilor din lume,iar religia crestina devine dupa anul 1000 prima religie in Europa si prima religie in lume ca numar de populatie.
Doar in anul 1056 odata cu schisma,Roma se desprinde de Constantinopol incercand imitarea dar fara succes a unitatii de credinta crestina mentinuta de romani.De fapt,din Biserica Catolica,s-au desprins ulterior Luteranii,Calvinistii,Anglicanii,protestantii si neo-protestantii.
Se noteaza , dupa anul 1453 ,odata cu ocuparea Constantinopolului de catre turci,si o incercare de imitare a Bisericii Crestine Romane de catre Rusia,prin care s-a urmarit doar un interes politic pentru suprematie religioasa in partea crestina ortodoxa,ca efect al separarii cu Roma devenita intre timp catolica.Astfel Biserica ortodoxa rusa nu a produs nici o modoficare in plan spiritual,in afara de inlocuirea cu limba rusa a limbii romane si latine originale,limba care s-a mentinut in Biserica Catolica pana aproape in anii 1970.
De mentionat ca Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane avea in ingrijire si Cearceaful cu care a fost infasat si inmormantat Isus Cristos(numit si Sindone la catolici,si care se gaseste in Torino-Italia),adapostit initial in biserica din localitatea Sinope(azi Turcia,) si luat se pare de genovezi in urma unui asalt de pe mare in sudul Marii Negre.Aceeasi soarta au avut-o si obiectele de cult ortodox din catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol care au fost luate prada de razboi in urma celei de-a patra cruciade din anul 1204 si pe care le gasim azi in Patriarhia din Venetia-Italia.
In provincia Trebizonda(azi Turcia) se gasesc si azi Arca lui Noe precum si locul de izvor al fluviilor Tigru si Eufrat,adica zona originala a gradinii Raiului construita de insusi Dumnezeu pentru Adam si Eva,care constituiesc impreuna ulterioare si cruciale elemente importante care explica mentinerea credintei poporului roman pe toata aceasta perioada de timp.
Biserica Ortodoxa Romana dupa 2000 de ani de la nasterea fondatorului ei Isus Cristos redevine obiect de interes pentru intelegerea nu numai a poporului roman ,a istoriei si a suferintelor acestuia,dar si a tuturor erorilor facute in lumea crestina in diferite perioade istorice.

Niciun comentariu:


ALLROMANIA ISTORIA ROMANILOR DIN TOATE TIMPURILE

BUN VENIT IN ISTORIA ROMANILOR CRESTINI ORTODOCSI DE CONSTANTINOPOL